Hollandi torta
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 2 egész tojás
- 3 evőkanál méz
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 6 evőkanál tej
- 5 dkg vaj
Hozzávalók a krémhez:
- 25 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 4,5 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- citromlé
- rum
- csokimáz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órát pihentetjük és 4 lapot sütünk belőle.
A cukrot a vajjal kikeverjük. Felfőzzük a pudingot a liszttel és a vaníliás pudinggal. Majd a kettőt
összekeverjük. 3 részre osztjuk. Az egyikbe citromlevet a másik kettőbe rumot teszünk. Megtöltjük vele
a lapokat. A tetejére csokimázt öntünk.
JÓ ÉTVÁGYAT!